Skip to main content

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan El-verdi hjelpe min bedrift?
El-verdi vil være et verdifullt verktøy for bedriften din. Programvaren bidrar til å spare tid, øke lønnsomheten og hjelper deg med å holde kontroll på tilbud. Med El-verdi vil du frigjøre ressurser, forbedre effektiviteten og legge grunnlaget for langsiktig suksess.
Hvordan kan El-verdi bidra til økt salg?
Med El-verdi i verktøykassen vil du spare tid ved å sende øyeblikkelige tilbud til kundene, allerede mens du er på befaring. Du vil kunne håndtere større prosjekter med mindre innsats, kvitte deg med papirarbeid og bli en mer moderne og digital bedrift. Dette vil ikke bare forbedre effektiviteten og produktiviteten, men også gi deg konkurransefordeler i dagens digitale forretningsmiljø.
Vil El-verdi være tidsbesparende for min bedrift?

Ved å implementere El-verdi vil bedriften, kundene og montørene oppleve betydelige tidsbesparelser. Dette fører til økt effektivitet og tilfredshet for alle involverte parter. Kundene vil få en mer sømløs opplevelse når de mottar tilbud.

Den forenklede prosessen gir også montørene en følelse av mestring og bidrar til bedriftens suksess.

Fungerer El-verdi på flere plattformer?

El-verdi fungerer utmerket på pc, mobil og nettbrett.

Hvordan oppdaterer man prisene i Elverdi?

Prisene i El-verdi oppdateres automatisk. Dette sikrer at inntjeningen/marginen du har satt beholdes.

Hyppighet: Vi laster inn prisfiler fra alle grossistene og noen direkteleverandører nesten daglig. 

Hvordan fungerer kundestøtte for El-verdi?

Ved behov for support kan våre kunder ringe hovedkontoret vårt på 475 15 602. Gjelder det teknisk support ring 481 65 704.

I tillegg finnes det kontaktinformasjon under Innstillinger inne i programmet. Vi tar kontakt så snart en av våre ansatte på support er ledig.

Hvordan fungerer opplæringen?

El-verdi tilbyr gratis opplæring til alle våre nye kunder, og med dette kvalitetssikrer vi at du som ny kunde kommer godt i gang med å bruke systemet.

Kommer det nye funksjoner eller forbedringer i El-verdi?

Kontinuerlig forbedring av El-verdi er en sentral del av vår drift, og vi fortsetter å introdusere nye funksjoner jevnlig. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger fra våre brukere, da de spiller en avgjørende rolle i den videre utviklingen av plattformen. Vi tar nøye hensyn til disse tilbakemeldingene for å sikre at våre brukere får en stadig forbedret opplevelse og at vi møter deres behov på best mulig måte.

Hvordan skiller El-verdi seg ut fra lignende løsninger?

El-verdi er et enkelt, effektivt og fleksibelt system som kan brukes av alt fra mindre bedrifter med små oppdrag, til store konsern med større leveranser innen bolig, tilvalg og næring.

Applikasjonen er knyttet direkte opp mot EFO-basen slik at du enkelt kan søke opp samtlige produkter med el-nummer eller tekst.

Det er det første verktøyet som har klart å håndtere kompleksiteten rundt prising og kommunikasjon med kunder.

Vi vet at tiden til våre kunder er svært verdifull, derfor har vi utviklet et bibliotek med løsninger som kan enkelt kopieres og implementeres hos kundene. Dette sparer dem mye tid.

Leverandørene legger til innhold direkte i plattformen, og grossistene tilrettelegger med prislister. Som kunde trenger du kun å ta stilling til hva du ønsker å selge eller levere. All dialog og kundehistorikk er samlet på ett sted for enkel tilgang.

Hvordan er prisstrukturen for El-verdi?

El-verdi har flere prismoduler tilpasset de forskjellige behovene som kunder måtte ha. Alt fra små bedrifter som driver med service, til store konsern som tilbyr det meste innen elektro, for både privat- og næringsmarkedet.

Hvordan ivaretar El-verdi brukernes personvern og sikkerhet?

El-verdi tar personvern og sikkerhet for sine kunder på alvor. Vi har implementert strenge rutiner i samsvar med personvernforordningen (GDPR) og personopplysningsloven for å beskytte og ivareta kundenes personopplysninger. Dette sikrer at dine data blir behandlet på en trygg og konfidensiell måte.

Vi legger stor vekt på å overholde personvernbestemmelser og fortsetter å oppdatere våre rutiner for å sikre at dine personlige opplysninger er godt beskyttet.

Hva slags tilbakemeldinger har dere fått fra brukere?

Vi verdsetter sterkt tilbakemeldinger fra våre brukere, enten de er positive eller negative. Kundetilfredshet er av stor betydning for oss, og vi er alltid åpne for forbedringsforslag.

Vi setter pris på at våre brukere deler sine synspunkter og erfaringer med oss, da det gir oss verdifull innsikt som hjelper oss med å videreutvikle El-verdi.

Vår målsetning er å sikre at våre kunder er fornøyde brukere, og vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som bidrar til forbedring av plattformen.

Les mer om dette her